Посегнаха на детско съоръжение за деца с увреждания

Едно от съоръженията за деца с инвалидни колички на реновираната детска площадка до хотел „Централ” е  увредено от неизвестни лица през тази нощ.

YouTube

Уврежданията констатира при посещение на детската площадка днес заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров. По една от страничните връзки между две от местата за качване на инвалидни колички и самата въртележка са счупени. В близост е изтръгнато от основата си и едно метално кошче за смет.

Повредата по детското съоръжение ще бъде отстранена още в началото на следващата седмица от работници от ОП”Ремонтстрой”. Ръководството на Община Разград обаче апелира гражданите да опазват общественото имущество, което е предназначено за ползване от всички жители и гости на града, и да сигнализират, когато станат свидетели на подобно посегателство. Местната управа изказва благодарност на бдителния гражданин, който снощи е подал сигнал в полицията, чиито служители са посетили местопроизшествието. Община Разград изразява надежда, че извършителите ще бъдат установени и санкционирани за стореното увреждане.

Припомняме, че площадката до хотел „Централ” бе реновирана със съвместните усилия на местната управа, бизнеса и неправителствения сектор. Финансирането е от Община Разград (13 290 лв.), Сдружение „Лудогорие” (8 474,52 лв.)и Обществен дарителски фонд за Разград (22 060,56 лв.). Две от общо седемте детски съоръжения на площадката са единствените в Разград, които могат да се използват от деца с увреждания. Площадката бе оборудвана поетапно, като последните съоръжения бяха монтирани през тази седмица, поставена е и удароустойчива настилка, както и 10 пейки и 4 кошчета за боклук. В началото на новата учебна година предстои официалното откриване на площадката.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе