В понеделник започва изкърпването на дупки по улиците в Разград от „Орел“

Заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров и директорът на Общинско предприятие „Ремонстрой“ Петър Петров извършиха днес оглед на улиците в Разград, за да набележат участъци, които да бъдат включени в кампанията по изкърпване на дупки, която стартира в понеделник, 14 септември. Част от местата, които посетиха, са по сигнали на граждани, подадени до Общинска администрация, а други места са установени по лични наблюдения на ръководството на местната управа.

По-големите дупки бяха очертани с бяла боя от работник в ОП“Ремонстрой“. Първите набелязани участъци бяха на околовръстното шосе към жк „Орел“ и в самия квартал. Именно оттам ще стартира и кърпенето на дупки в понеделник. За тази дейност са предвидени 150 тона асфалт.

YouTube

Проблемните участъци първо ще бъдат фрезовани, след това запълнени с асфалт и валирани.

По бул. „Априлско въстание“ не бе поставена маркировка на дупките, но работниците на ОП“Ремонстрой“ ще извършват кърпежи по него наред и в двете платна.

Припомняме, че през настоящата година Община Разград работи по подобряване на състоянието на пътната инфраструктура в още две насоки: активно се изпълнява обществената поръчка за текущ ремонт на 15 улици в града, участъците са определени въз основа на жалби на граждани през последните 3 години. В напреднала фаза е и обществената поръчка за изграждане на кръгово кръстовище до магазин „Билла“ и ремонт на 490 м. от ул. „Странджа“ от това кръстовище до кръстовището с бул. „Априлско въстание“, предстои отварянето на ценовите оферти на двете фирми, които подадоха предложения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе