Театрално-музикален център-Разград откри новия театрален сезон в Разград с премиера на постановката „Под чинара“

Вчера, 10 септември 2020 г., Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе официален гост на премиерата на най-новия спектакъл на Театрално-музикалният център в град Разград – „Под чинара“, с който се постави начало на новия театрален сезон – 2020/2021 г. в областния град. На събитието присъстваха и кмета на община Разград Денчо Бояджиев, неговият заместник Добрин Добрев и председателя на Общински съвет Разград Стоян Ненчев.

YouTube

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев, председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев и заместник-кметът Добрин Добрев също бяха гости на откриването на новия театрален сезон на Театрално-музикален център-Разград.

Постановката е по текстове от едноименния цикъл с творби с подзаглавие „Из разказите на Кючук-Хасан” на Димитър Подвързачов – българският майстор на пародията и хумористично-сатиричното стихотворение.

Режисьор е Орлин Дяков – директор на Русенския драматичен театър, сценограф е заместник-директорът на Театрално-музикалния център Теодор Даскалов, а хореографи са Зехти Бамов и Виолета Желязкова. В постановката участват Веселин Борисов, Евгени Стефанов, Иван Иванов, Николай Сяров, Марияна Бранкованова, Росица Кехайова, Зехти Бамов, както и танцьорите и оркестъра на Театрално-музикалния център.

Спектакълът представлява симбиоза от три различни вида изкуства – театър, музика и танци. „Пиесата съчетава в себе си хумор и мъдрост, житейски постулати и правдивост. За съжаление човешките недъзи, осмивани от автора не са се променили от 18 век до ден днешен. Да се посмеем над себе си, да си припомним основните човешки желания и прости истини, които ни правят хора – това искаме да постигнем в представлението“ посочва режисьорът Орлин Дяков.

Постановката е специален подарък за актьора Веско Борисов за 50-годишния му юбилей, който получи поздрави и подаръци и отправи послание към разградчани – „Идвайте на театър!“.

Това е първата постановка в град Разград след дългото време на рестрикции, поради противоепидемичните мерки, свързани с ограничаване разпространението на COVID-19. Премиерата се изигра при спазване на всички противоепидемични мерки.

След представлението г-н Бояджиев поздрави трупата на ТМЦ-Разград, отправи и специални поздравления към актьора Веселин Борисов, който празнува 50-годишен юбилей. Кметът пожела на юбиляра нови още по-хубави и запомнящи се роли, връчи му поздравителен адрес, букет и подарък – картина.

Областният управител разговаря с директора на Театрално-музикалния център Тодор Мадолев, който го информира, че по време извънредната ситуация с коронавируса, ръководеният от него културен институт не е бездействал, а са подготвени няколко премиери, с които ще зарадват ценителите на театралното изкуство в Разград през следващите месеци.

Г-н Хюсмен уважи актьорите с кошница цветя и им пожелава успешен театрален сезон, а на юбиляря Веско Борисов – здраве и още много успешни роли. Той изрази надежда, че ситуацията с пандемията от коронавируса няма да се усложни и жителите на областта може да се радват на богат културен живот през есента. Областният управител припомни, че дори по времето на най-големите ограничения и извънредното положение е намерил начин за подкрепа и осигуряване възможност за изява на хората на изкуството с инициативата „Виртуална културна сцена „Лудогорие“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе