С 5809 ученици стартира учебната година в Разград

Снимка: Община Разград

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев бе гост на тържеството за началото на учебна 2020/21 година в ОУ“Васил Левски“-Разград. Съгласно изискванията на здравните и образователните власти то се проведе с участието само на децата в първи клас, учители, родители и по-големи ученици – участници в музикалната програма.

„15 септември е особен празник, тъй като поставя ново начало, ден на трепет и вълнение за учениците, които очакват нови запознанства, нови знания и умения. Първият учебен ден е и ново начало за родителите, които се вълнуват и притесняват дали ще са добре децата им на новото поприще. Вълнение е 15 септември и за учителите, които носят отговорност за това децата да са здрави и да усвояват нови знания и умения в училище.“ – каза в приветствието си към ученици, учители и родители г-н Добрев. Той поздрави всички с празника и пожела на първокласниците на добър час в тези трудни условия, наложени заради световната пандемия, призова ги все така с желание да идват на училище, да придобиват нови знания и умения и да бъдат в умерена степен палави.

YouTube

Снимка: Община Разград

Официални гости на тържеството бяха и заместник областният управител на Разградска област Евгени Драганов, председателят на Обществения съвет на ОУ“Васил Левски“ и заместник-председател на Общински съвет-Разград Калоян Монев, Даринка Димитрова – експерт в отдел „Образование“ на Община Разград.

Поздрав към първокласниците от ОУ“Васил Левски“ отправи и директорът на училището Диана Първанова. Тя представи пред децата една от интересните и полезни иновации, въведени в учебното заведение. Роботът Робо приканва децата да си дезинфекцират ръцете. Когато детето си постави ръцете пред него, той пуска дезинфектант и дава инструкции на български език, накрая подава хартия за подсушаване на ръцете и благодари. Роботът е създаден, конструиран и програмиран от клуба по роботика в ОУ“Васил Левски“ „QWERTY“.

Снимка: Община Разград

Празничен водосвет в първия учебен ден отслужиха отец Дмитрий Терзи и иподякон Илиян Чолев.

89 са първокласниците в ОУ“Васил Левски, разпределени в четири паралелки с класни ръководители Петя Петрова, Кремена Данаилова, Нели Цонева и Светлана Янкова.

Те, както и всички останали първокласници в община Разград – общо 394, получиха в първия учебен ден подарък – „Книга за първокласника“ с послание от Кмета Денчо Бояджиев.

Във всички училища на територията на Община Разград бяха изпратени поздравителни адреси за първия учебен ден с пожелания за успешна учебна година. 5809 са учениците в Община Разград. 3044 от тях са възпитаници на 12-те основни училища, 1112 – на профилираните гимназии, 1653 – на професионалните гимназии.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе