Нови четири случая на COVID-19 в област Разград

Нови четири потвърдени случаи на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 24.09.2020 г. Два от тях са в град Разград, а другите два, съответно в с. Веселина, община Лозница и с. Раковски, община Разград, информират от РЗИ – Разград.

Заболелите в областния център Разград са двама мъже на 42 и 38 години. Взет им е секрет, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски – Разград“. Резултатите от направените PCR тестове  са положителни. Мъжете не са съобщили за придружаващи заболявания. Оставени са в домовете си, с предписание да бъдат изолирани 14 дни.

YouTube

Случаят в с. Веселина е с жена на 73 години. Потърсила е медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски – Разград“. Настанена е в отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет й е секрет, който е изследван в лабораторията към същото здравно заведение. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената има придружаващо заболяване – хипертонична сърдечна болест.

Случаят в с. Раковски отново е с жена, също на възраст 73 години. Потърсила е медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски – Разград“. Настанена е в отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет й е секрет, който е изследван в лабораторията към същото здравно заведение. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената има няколко придружаващи заболявания – диабет, диабетна полиневропатия, хипертонична сърдечна болест, хронична обструктивна белодробна болест.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе