Четирима служители на полицията в Разград са с положителни тестове за коронавирус

Във връзка с появили се публикации в електронни и социални медии ОДМВР-Разград информира обществеността, че филтър за достъп на служители и външни лица функционира ежедневно в сградите на всички полицейски структури. На входовете е осигурено оборудване за дезинфекция на гражданите, съгласно разпорежданията на здравното министерство. Служителите, които осъществяват пропускателния режим, работят с маски и ръкавици от месец март насам при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени в страната. Организацията на работа е регламентирана с допълнителни заповеди на директор, заместник директор и началници на Районни управления.

Дезинфекция на ограничителни прегради, плотове, брави на врати, коридори и санитарни помещения се извършва минимум два пъти на ден.  

YouTube

В седмицата 14-18 септември служител на Районно управление – Разград е потърсил лекарска помощ с гастроентерологични оплаквания. Впоследствие извършеният PCR-тест на 23 септември се оказал положителен за COVID-19. Въпреки че служителят се е намирал в отпуск преди да възникнат здравословните му проблеми, в РУ-Разград са предприети серия от мерки. Определена и тествана е контролна група от 17 служители, при които са излезли допълнително нови два положителни теста. Служителите са поставени под домашна карантина. Извършени са четири извънредни дезинфекции, като са взети всички противоепидемични мерки съгласно действащите нормативни разпоредби.

На 29 септември служител на РУ-Разград е хоспитализиран в МБАЛ-Разград и му е направен тест за коронавирус, който се оказва положителен. Служителят работи на сменен режим, от 23 септември е в болничен, като последната му смяна е била на 20 септември. Селектирана е нова група от 16 служители на РУ-Разград, които са тествани за коронавирус.

До 12 часа на 2 октомври няма нито една положителна проба, което показва, че въведените противоепидемични мерки са ефективни. Служителите на РУ-Разград, които са поставени под карантина, се проверяват като всички граждани за спазването й.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе