Община Исперих вече има свой девиз

На своя заключителна среща през септември назначената със заповед на кмета на Община Исперих 7-членна комисия, ангажирана със задачата да избере девиз на град Исперих, дискутира и селектира постъпилите от исперихчани предложения. До обявения краен срок за участие в Конкурса в деловодството на администрацията постъпиха 28 /двадесет и осем/ предложения.

Членовете на Комисията се спряха на пет варианта: „Исперих – град на толерантност и традиции“, „Вековечен, митичен, многолик“, „Верен на корените си в името на бъдещето“, „От миналото вдъхновен – към бъдещето устремен“, „Единението и традицията – гарант за бъдеще“. „След явно гласуване становищата на петима членове на Комисията завършиха с положително заключение за избор на предложението „ОТ МИНАЛОТО ВДЪХНОВЕН – КЪМ БЪДЕЩЕТО УСТРЕМЕН“. Всеки член на журито индивидуално потвърди, че предложението отговаря на критериите и изискванията, заложени в регламента на конкурса“ – сподели председателят на журито и зам.-кмет на Община Исперих Аксел Кючюк.

YouTube

Авторът на класираното предложение е г-н Недко Цонев Неделчев. Той е на 63 години, родом от Исперих и по професия е инженер-химик, но както се оказва, професията не го е лишила от способността да твори. Г-н Неделчев ще получи паричната награда от 200 лева и ще бъде удостоен с грамота и плакет на Тържествено заседание на Общински съвет – Исперих.

„Благодаря на всички исперихчани за участието им в конкурса, за усета, с който са подходили при създаването на творбите си. Вярвам, че вдъхновени от миналото, ще се обединим като общество и устремени към по-доброто бъдеще на нашата община ще преодолеем превратностите на времето, за да я изградим и завещаем красива и достойна на нашите наследници“ – коментира кметът на общината Белгин Шукри.

Конкурсът за избор на девиз на град Исперих бе иницииран от общинската администрация по случай 60-та годишнина от обявяването на Исперих за град.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе