Заслужена почит и уважение от ръководството на самуилското училище към колеги-учители по случай 100-годишния юбилей

Ръководството на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Самуил  и комисията за определяне на постиженията на педагогическите специалисти проведоха изнесена работна среща, на която изненадаха с почетни плакети дългогодишните учители в школото Ценка Русева и Красимира Кирчева по случай 100-годишния юбилей на училището. Хубавият повод  се случи на 1 октомври – световният ден на музиката и поезията. Поради извънредната ситуация, училището не успя да проведе изисканото тържество по случай 100-годишния юбилей, на което се очакваше да има много изненади, както и да присъстват бивши учители и ученици. Затова на семпли училищни събития ръководството успява да реализира част от заплануваното.

YouTube

Директорът Орхан Исмаил представи педагожките като стожери на самуилското училище, които освен дългогодишни учители заемат и ръководни административни длъжности като заместник-директори и благодари за усилията им години наред да учат децата на езикова грамотност и култура. 

Двете отличени педагожки полагат основите на литературния клуб „Калейдоскоп“ и училищния вестник, който носи същото име, с цел през годините той да се превърне в летописна книга на училището, която разказва за училищния живот и героите на различните събития в него.

На свой ред учителите по български език и литература Ценка Русева и Красимира Кирчева, които днес работят в други образователни институции, отправиха топли думи, към своите колеги и им пожелаха ползотворни години в храма на знанието, който за тях си остава скъпо място, в който са получили много уважение от родители и деца. И двете бяха единодушни, че в училище оставаш дълги години само и единствено ако обичаш децата и работата с тях се превръща в професионално предизвикателство.

Педагожките получиха поздравителни адреси и от секретаря на МКБППМН-Кубрат д-р Надие Карагьозова, с която самуилското училище има изградено добро сътрудничество.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе