Младежки клуб „Инитиум“ с хуманна акция по случай Световния ден за защита на животните

Областният управител Гюнай Хюсмен подкрепи хуманна акция на младежки клуб „Инитиум“, посветена на Световния ден за защита на животните. Инициативата е под надслов „Дай ми дом, ще ти дам любов“ и цели да поощри гражданите да си осиновят куче от общинския приют в Разград. По този повод Хюсмен припомни известната мисъл на Ганди „Величието на една нация си личи по отношението й към животните“. Доброволците от „Инитиум“ пък подчертаха, че областният управител винаги подкрепя добрите инициативи на младите хора в Разград и региона. 

YouTube

Акцията включваше изложба на открито със снимки на кучета от приюта в Разград, както и фотографии, показващи условията, при които се отглеждат животните. Изображенията предизвикаха интереса на стотици разградчани, като много деца изявиха желание да се сдобият с домашен любимец.

През миналата седмица доброволците от клуб „Инитиум“, начело с Виктор Стоянов, бяха чести посетители на общинския приют. Те  проведоха интересни разговори с директора – д-р Чавдар Черников и направиха фотосесия на част от животните. Младежите бяха впечатлени от  условията, при които се отглеждат четириногите, от обновените, чисти и приветливи помещения на Ветеринарната клиника, от обширната площадка за разходка на кучетата.

Младежите се увериха, че откакто д-р Черников ръководи приюта, в него се полагат ежедневни грижи за животните,  с хуманно отношение и при отлични условия. Приоритет в дейността пък е да бъдат намерени осиновители, които да дадат на кучетата дом и любов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе