Още три потвърдени случая на COVID-19 в Разград

Нови три потвърдени случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 03.10.2020 г. Двата са в град Разград, а третият – в с. Китанчево, община Исперих.

В Китанчево е заболяла жена на 76 години. Тя е потърсила медицинска помощ на 02.10.2020 г. в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград, като е настанена в Отделението по инфекциозни болести /ОИБ/. Взет й е респираторен материал, който e изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е с придружаващи заболявания захарен диабет тип II и артериална хипертония.

YouTube

Двама мъже са новите случаи на заразени с COVID-19 в Разград

Първият случай в Разград е с 37 годишен мъж. Потърсил е медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград на 02.10.2020 г. Настанен е в изолатора на отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът не е съобщил за придружаващи заболявания. 

Вторият заболял в областния център е мъж на 35 години. Той също е потърсил медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ на 02.10.2020 г. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът не е съобщил за придружаващи заболявания. 

Общо регистрираните случаи на COVID-19 в област Разград са 190. От тях към момента са активни 15, от които 7 са на домашно лечение, а останалите 8 – в болница.

За изминалата седмица са оздравели 4 човека, починали няма, новорегистрираните са 8, а общо поставените под карантина – 28.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе