Съдът измени мярката за неотклонение на обвиняем за отглеждане на марихуана и производство на наркотици

Окръжен съд Разград измени от „задържане под стража“ в „домашен арест“ мярката за неотклонение на Павел П., обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР Разград за отглеждане на марихуана и за производство на наркотични вещества.

С определение на Разградския окръжен съд от 31 юли 2020 година, на Павел П. бе наложена постоянна мярка „задържане под стража“. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че в периода от пролетта на 2020 година до 29.07.2020 г. в село Островче, в съучастие с Антон Ж., засели и отгледали 67 растения от рода на конопа, както и че са произвели с цел разпространение високорискови наркотични вещества: амфетамин и екстази, като предмет на престъплението са прекурсори, съоръжения и материали за производство на наркотични вещества.

YouTube

В съдебната зала адвокатът на 49-годишния мъж мотивира искането с влошеното му здравословно състояние. По време на заседанието бе представена и назначената съдебно-медицинска експертиза, според която заболяването на обвиняемия е с хронично рецидивиращ ход, необходимо е провеждането на физикотерапевтични процедури, които обаче изискват специално медицинско оборудване.

Както в предходното заседание, така и сега, Павел П. отрече да е участвал в отглеждането на марихуана в село Островче, а намерените там вещества са от работата му по проекти. Категорично заяви, че няма намерение при тази КОВИД – обстановка и предвид здравословното му състояние да се укрива.

Съдебният състав прецени, че с оглед здравословното състояние на обвиняемия и необходимостта от лечение, е налице промяна в обстоятелствата, при които е взета мярката за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът съобрази, че макар и с влошено здравословно състояние, това обстоятелство не снижава интензитета на опасност от укриване или извършване на ново престъпление. Ето защо счете, че мярка „домашен арест“ ще даде възможност да се лекува и същевременно няма да възпрепятства досъдебното производство.

Определението, с което Окръжен съд Разград уважи искането за промяна на мярката за неотклонение на обвиняемия Павел П., подлежи на обжалване или протест в 3-дневен срок пред Апелативен съд Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе