Наградиха победителите в конкурса за детска рисунка на разградската болница

Снимка: МБАЛ - Разград

На специално тържество в понеделник, 5 октомври, лично изпълнителният директор на МБАЛ „Свети Иван Рилски”  д-р Гечо Жеков  награди десетте участници, класирани за призове в конкурса за детска рисунка „Какъв да стана аз? Лекар – викнахме в захлас!“ или „Четката и моливите хвани, красивата природа на Разград нарисувай ти!“, организиран от лечебното заведение.

Подаръци и грамоти зарадваха  Мария-Анастасия Крумова / 8 г/, класирана на първо място от  Разград в първа възрастова група. Нейни подгласнички останаха  Даная Камбурова /5 г./ също от Разград – избрана на втора позиция, а третото  място си поделиха Ния Великова / 8 г./ от с Писанец и Виктория Петкова –от  гр. Братановци.

YouTube

Във втора възрастова група победител бе Божидара Йосифова  /11 г./, от Разград, а втори се подредиха Вероника Цисневич / 11 г/.и  Ниляй Адем /12 г/, също от областния град. На трето място се класираха Ванеса Крусева /10 г./от Русе,  Хелин Али  и Никол Петрова – и двамата на 9 г. от Разград.

В конкурсната надпревара имаше участинци и от София, с. Мрамор – Столична община, Варна и гр. Батановци. Те ще получат своите грамоти с препоръчани писма.

На тържеството, на което присъства и председателят на журито художникът Красимир Харалампиев, всички отличени деца получиха предметни награди и грамоти, а за всички участници в конкурса, дошли на церемонията, имаше  поощрение – по комплект цветни моливи, за да продължат да творят.

В приветственото си слово пред децата изпълнителният директор  на болницата д-р Жеков призова малчуганите да изберат професията лекар, за да има нови и свежи попълнения в благородната професия, които да останат да лекуват хората в Разград.

28 рисунки получи МБАЛ „Свети Иван Рилбски” от млади художници за конкурсната надпревара. Всички те ще бъдат подредени във фоайето на лечебното заведение и в Детското отделение на разградската болница, за да вдъхват оптимизъм и настроение на всички пациенти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе