Участниците във „Вечер на ансамблите от Североизтока” представиха спектакъл пред зажаднялата за фолклор разградска публика

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави участниците във „Вечер на ансамблите от Североизтока” за прекрасния спектакъл, който представиха през зажаднялата за фолклор разградска публика. Той увери двата гостуващи състава – ПФА”Мизия”-Търговище и ПФА”Добруджа”-Добрич, че са винаги добре дошли на разградска сцена, приветства и тях, и изпълнителите от Капански ансамбъл-Разград за това, че съхраняват българските традиции, култура и духовност.

YouTube

Заместник-кметът Добрин Добрев връчи на ръководителите на трите ансамбъла – Любчо Василев, Стоян Господинов и Кънчо Върбанов – поздравителни адреси и сувенири от името на Кмета Денчо Бояджиев и на Председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев. В поздравителния адрес се казва: „Приемете най-дълбоки благодарности за прекрасния концерт, който представихте пред жителите на Разград. Вие ни дарихте с толкова положителни емоции и красота и ни заредихте с енергия за цяла година.

Живеем в трудно и тревожно време. Затова искрено подкрепяме идеята да обединим усилията си, за да го преживеем достойно. Важно е да опазим онези непреходни ценности, които са закодирани в нашия български геном – принадлежността ни към Род и Родина. Фолклорът е важна част от тях. Струва си да го опазим и да го пренесем през времето за следващите поколения. Една благородна мисия, на която всички вие посветихте своите усилия и талант!”.

Концертът в залата на Общински културен център Разград бе вторият от поредица музикални събития, събиращи на една сцена ПФА”Мизия”, ПФА”Добруджа” и Капански ансамбъл, първият бе в Добрич, на 12 октомври предстои спектакъл в Търговище. Всяка от формациите представя 40-минутна програма, като ансамбълът-домакин излиза последен на сцената.

В края на концерта снощи кошници с цветя бяха поднесени за всеки от ансамблите от името на Кмета Денчо Бояджиев и на Председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, от името на Областния управител Гюнай Хюсмен и от името на секретаря на читалище „Напредък 1901”-Разград Светослав Стойчев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе