15 са новите случаи на COVID-19 в Разград, 66-годишна жена от Йонково е загубила битката с болестта

Нови 15 потвърдени случая на COVID-19 са регистрирани на 07.10.2020 г. в област Разград. Има и един починал от заболяването.

Смъртният случай е с жена на 66 г. от с. Йонково, община Исперих. Потърсила е медицинска помощ на 28.09.2020 г. в „МБАЛ – Исперих“ ЕООД. Била е  изолирана във Вътрешното отделение. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест е положителен положителен. Лицето е приведено на 30.09.2020 г. в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД със специализиран транспорт.

Жената е била с придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето, артериална хипертония, захарен диабет тип II, мозъчно-съдова болест.

На 07.10. 2020 г. състоянието и се влошава и се стига до летален изход.

Единият случай е с жена на 85 г. от Исперих. Приета е за лечение във Вътрешното отделение на МБАЛ – Исперих. Взет е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е приведена в Инфекциозното отделение на МБАЛ – Разград със специализиран транспорт. Има придружаващо заболяване: деменция.

Вторият случай е с жена на 65 г. с. Благоево, община Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома с предписание за 14 дневна изолация. Има придружаващо заболяване артериална хипертония.

Третият случай е с мъж на 33 г. от областния център Разград. Взет му ереспираторен материал, който е изследван СМДЛ ”Рамус” – София. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Четвъртият случай е с жена на 47 г. от с. Синя вода, община Лозница. Тя е била приета за лечение във Инфекциозното отделение на МБАЛ – Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената не е съобщила за придружаващи заболявания.

Петият случай е с жена на 76 г. с. Китанчево, община Исперих. Приета е за лечение във отделението по пневмология и фтизиатрия на МБАЛ – Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената не е съобщила за придружаващи заболявания. .

Шестият случай е с жена на 43 г. от с. Китанчево, община Исперих. Приета е за лечение във Вътрешното отделение на МБАЛ – Исперих. Взет й е респираторен материал, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Лицето е приведено в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Медика“– Русе със специализиран транспорт. Жената не е съобщила за придружаващи заболявания.

Седмият случай е с жена на 61 г. от областния център Разград. Приета е за лечение в Инфекциозното отделение на МБАЛ – Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван e в лабораторията към същото здравно заведение. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е с придружаващо заболяване артериална хипертония.

Осмият случай е с жена на 37 г. от с. Дянково, община Разград. Приета е за лечение във Инфекциозното отделение на МБАЛ – Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към същото лечебно заведение. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената не е съобщила за придружаващи заболявания:

Деветият случай е с мъжна 51 г. от Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен в дома с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Десетият случай е с мъж на 30 г. с. Гецово, община Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен в дома с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Единадесетият случай е с мъж на 35 г. от областния център Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Дванадесетия случай е с жена на 41 г. Кубрат. Взет й е респираторен материал, който е изследван в СМДЛ „Здраве 99“ ООД – Русе. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Тринадесетия случай е с жена на 36 г. от областния център Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест е положителен.положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Четиринадесетият случай е с жена на 24 г. от с. Владимировци, община Исперих. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест е положителен.положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Петнадесетият случай е с жена на 23 г. с. Дянково, община Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от направения PCR тест е положителен положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

От новооткритите 15 случая – 5 са хоспитализирани, 4 в ОИБ на МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград и 1 в УМБАЛ „Медика – Русе“ гр. Русе. Сред положителните има и две медицински лица.

Във връзка с повишената заболеваемост от последните дни, РЗИ – Разград призовава стриктно да се спазват въведените противоепидемични мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе