8 случая на COVID-19 в Разград, още десет в цялата област за последните 24 часа

Осемнадесет нови потвърдени случаи на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 13.10.2020 г.

Първият случай е с момче на 17 години от гр. Разград. Прието е за лечение на 12.10.2020 г. в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Настанено е в Детското отделение.  Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към същото лечебно заведение. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Момчето е приведено в Инфекциозното отделение.

YouTube

Вторият случай е с жена на 59 години от с. Китанчево, община Исперих. Приета е за лечение на 12.10.2020 г. в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Настанена е в отделението по пневмология и фтизиатрия.  Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към същото лечебно заведение. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената не е съобщила за придружаващи заболявания.

Третият случай е с мъж на 39 години от гр. Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Той е с придружаващо заболяване артериална хипертония.

Четвъртият случай е мъж на 65 години от гр. Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в СМДЛ „Здраве 99“ ООД в Русе. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Приет е за лечение в СБАЛПФЗ „Д-р Д. Граматиков“ в Русе. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Петият случай е с жена на 64 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е с лека клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Шестият случай е с жена на 40 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е с лека клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Седмият случай е с жена на 48 години от град Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Осмият случай е с мъж на 48 години от гр. Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът е с лека клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Деветият случай е с жена на 79 години от с. Китанчево, община Исперих. Приета е за лечение във Вътрешното отделение на МБАЛ-Исперих. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е с придружаващо заболяване артериална хипертония.

Десетият случай е с мъж на 78 години от с. Китанчево, община Исперих. Приет е за лечение във Вътрешното отделение на МБАЛ-Исперих. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът е с придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето, артериална хипертония и аденом на простатата.

Единадесетият случай е с мъж на 54 години от с. Раковски, община Разград.  Взет му е респираторен материал, който е изследван в СМДЛ „Рамус“ в София. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът е с лека клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Дванадесетият случай е с жена на 52 години от с. Раковски, община Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в СМДЛ „Рамус“ в София. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е с лека клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Тринадесетият случай е с жена на 61 години от с. Китанчево, община Исперих. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Приета е за лечение на 13.10.2020 г- в УМБАЛ „Канев“ в Русе. Жената е с придружаващо заболяване артериална хипертония.

Четиринадесетият случай е с жена на 75 години от с. Подайва, община Исперих. Приета е за лечение във Вътрешното отделение на МБАЛ-Исперих. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е с придружаващо заболяване артериална хипертония.

Петнадесетият случай е с жена на 68 години от с. Яким Груево, община Исперих. Приета е за лечение във Вътрешното отделение на МБАЛ-Исперих. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е с придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето, мозъчно-съдова болест захарен диабет тип II и диабетна полиневропатия.

Шестнадесетият случай е с жена на 40 години от Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е с лека клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Седемнадесетият случай е с мъж на 46 години от с. Езерче, община Цар Калоян. Приет е за лечение на 10.10.2020 г. в УМБАЛ „Канев“ в Русе. Взет му е респираторен материал. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът е с придружаващо заболяване хроничен пиелонефрит.

Осемнадесетият случай е с мъж на 80 години от с. Пороище, община Разград. Приет е за лечение в МБАЛ – Търговище. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. Резултатът от направения PCR тест е положителен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе