14 докладни записки в дневния ред на общинските съветници за октомврийската сесия на Общинския съвет

снимка: Papalin4o Photography

14 докладни записки са включени в дневния ред на общинските съветници за октомврийската сесия на Общински съвет-Разград. Тя ще се проведе във вторник, 27 октомври, от 13,30 ч. в заседателната зала на 11 етаж в Община Разград.

Преди обсъждането на докладните записки ще бъде обявено решение на Общинската избирателна комисия за избран кмет на село Киченица на частичните избори, проведени там, след което новоизбраният кмет ще положи клетва.

YouTube

Сред докладните, които местните парламентаристи ще гласуват, е предложение за удостояване с Наградата на името на Никола Икономов по случай 1 ноември – Деня на народните будители. Предложенията са три: ЦПЛР Център за работа с деца – за принос в духовното развитие на младите поколения и стимулиране на техните творчески възможности; Цветанка Кънева – за принос в развитието на читалищното дело, съхраняване на културните и духовни традиции в общината и Детска музикална школа „Илия Бърнев” при НЧ”Развитие 1869” – доказала се през годините като една от емблемите на нашия град, оставила трайна следа в обществения и културен живот.

Общинските съветници ще обсъдят още: проект на Наредба №25 на Общински съвет-Разград за условията и реда на финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в община Разград, както и: приемане на актуализирана бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на Община Разград; одобряване на годишен отчет относно изпълнението плана за действие на общинските концесии на Община Разград   и на концесионни  договори за 2019 година; одобряване на техническо задание за внедряване на система от мобилни сензори за измерване на качеството на атмосферния въздух в гр. Разград, позволяващ визуализация и съхранение на данните и други докладни записки.

В дневния ред на сесията е включен и отговор на питане на общински съветник.

Пълният текст на докладните записки е публикуван на сайта на Община Разград. Пак там и на сайта на КИС 13 ще бъде предавана онлайн сесията на Общински съвет-Разград.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе