Кметът Денчо Бояджиев получи награда в конкурса „Кмет на годината 2020 “

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев получи награда от конкурса „Кмет на годината“, който се провежда за осма поредна година от сайта КМЕТА.БГ.

Церемонията по награждаването се проведе днес в София след онлайн гласуване на потребителите на сайта. Призове бяха раздадени в осем категории в три раздела – за малка, средна и голяма община. Г-н Бояджиев получи приза в най-новата категория „Социални мерки по време на пандемия“  за средна община, останалите местни управи с награди в тази категория бяха Бургас и Костинброд.

YouTube

Г-н Бояджиев благодари на хората, участвали в онлайн вота и възприели като ефективни мерките, предприети от Община Разград, по време на извънредното положение. „Това не е успех само на кмета, който осигурява организацията, а успех на цялата администрация, на всички съпричастни с каузата за ограничаване последствията от пандемията с COVID-19“ – заяви г-н Бояджиев. Той обобщи, че мобилизацията през пролетта беше добро доказателство за възможностите на българската община.

„Трябваше да се справим в изключително напрегната ситуация, да сме максимално адекватни в помощ на жителите на Разград“ – обяви още Бояджиев. В бюджетни организации като общините нямаше такива средства и за осигуряването им откликнаха представителите на едрия и среден бизнес в региона – разказа кметът на Разград. Той даде и конкретни примери: даренията на Кирил и Георги Домусчиеви на обща стойност 500 000 лева за оборудване на PSR лаборатория и за хранителни пакети за 4000 нуждаещи се от Разградска област, а също и Никола Николов, Милен Минчев и Стефан Томов, които предоставиха дарения на предпазни средства. Чрез общинските структури създадохме максимално добра атмосфера за реакция на предизвикателството COVID-19 и това е опит, който ще ни е от полза сега, когато отново настъпва труден период – каза г-н Бояджиев. Той припомни още, че с решение на Общински съвет-Разград бе дадена глътка въздух и на дребния бизнес, с освобождаване от наеми за периода, в който не извършваха дейност.

Церемонията по награждаването, която се проведе при спазване на противоепидемичните мерки, ще бъде излъчена тази вечер по БНТ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе