С венци и цветя пред къща музей „Станка и Никола Икономови” Разград почете Деня на народните будители

С изпълнение на песента „Ден на народните будители” от 10-годишната Ралица Илиева започна тържеството за отбелязване на 1 ноември – Деня на народните будители – в Разград. Талантливата певица е възпитаничка на Школата по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Свилена Дечева, учи в четвърти клас в ОУ”Н.Й.Вапцаров”-Разград.

YouTube

Съобразно противоепидемичните мерки проявата на почит пред народните будители бе кратка и се проведе само с участието на официални лица пред къщата музей „Станка и Никола Икономови”.

Венец от Община Разград поднесоха Кметът Денчо Бояджиев и Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев. Цветя пред паметната плоча положиха и заместник-кметовете: Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Руска Вътева, както и секретарят на Община Разград Нели Добрева.

Венец от името на Областния управител Гюнай Хюсмен поднесоха заместник областният управител Евгени Драганов и Главният секретар Михаил Тодоров. Цветя бяха поднесени и: от името на народния представител от Разградски регион Десислава Атанасова, от групата общински съветници от ГЕРБ, от Общинския съвет на БСП, от ПП ВМРО, от Регионалния исторически музей, от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”, от Театрално-музикален център, от НЧ”Развитие 1869”, от църква „Св. Николай Мирликийски”.

Венец имаше от името на ОУ „Никола Икономов“-гр. Разград.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе