Продължава обновяването на монументалната градска украса в Разград

Продължава реализирането на дейностите по обновяването на монументалната градска украса на Разград.

Инициативата на Община Разград стартира през лятото с оформянето на постоянната улична фотоизложба, подредена до Панчоолу моста. Първата експозиция бе посветена на 90-годишнината от изграждането на моста, а втората – на първия учебен ден и 174 години светско образование в Разград. Тематичните експозиции ще се подменят по 2-3 пъти годишно.

Следващият етап от обновяването на украсата бе инсталирането на пана от винил по ул. „Дунав“. Композициите са две, поставянето им започна в края на лятото, а от седмица към тях е добавено и художествено осветление.

Фотографиите представят знакови събития от културния календар на Разград. Едната композиция включва снимки от Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти, а другата – от Историческия фестивал „Абритус“. Паната са отпечатани от печатница „Полиграф“, художественото оформление е на художника Теодор Даскалов, а техническото изпълнение – на общинските предприятия „Ремонтстрой“ и „Паркстрой“. Най-големите пана са с размери 4/2,40 м.

В момента се извършва подготовка за поставяне на подобна градска украса на входно-изходната артерия на Разград в района срещу Автогара Разград. Темата на паната, които ще бъдат поставени там, е „Абритус – Хръзград – Разград“, те ще проследяват историята на региона от древността до наши дни.

Това ще е последният нов елемент от монументалната градска украса за тази календарна година. През 2021 г. ще работи по оформление на градската украса в пешеходната зона и пространството около площад „Момина чешма“ (Ларгото).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе