Кметът на Разград бе гост на тържественото събрание, посветено на 75 години от създаването на Русенския университет

Кметът Денчо Бояджиев бе гост на тържественото събрание, посветено на 75 години от създаването на Русенския университет.

Заради ограниченията на епидемичната обстановка събитието се проведе в „Канев център” при минимален брой официални лица от градовете, в които Русенският университет има факултети и филиали, но бе излъчвано онлайн в YouTube канала на Русенския университет и социалните мрежи.

Академично слово за празника произнесе ректорът на Русенския университет чл.-кор.проф.дтн. Христо Белоев, след което бяха излъчени видеообръщения от Президента на Република България Румен Радев и Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, а присъстващите официални лица отправиха своите приветствия, като поздравленията започнаха от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова.

Кметът Денчо Бояджиев връчи бронзов плакет с един от символите на Разград – Момина чешма и поздравителен адрес на чл.-кор.проф.дтн. Христо Белоев. В поздравителния адрес се казва: „Вашият празник е и наш празник – на жителите на Община Разград – затова с вълнение отправям приветствие към Вас от името на моите съграждани. Част от възпитаниците на Русенския университет получават своята подготовка в Разград, а мнозина разградчани са избрали да завършат висшето си образование във Вашата Алма Матер. Голяма част от тях след завършването на образованието си допринасят за развитието на Лудогорието – с труда си и придобитите знания и умения в университета. Затова празнуваме заедно с вас и благодарим за достойните хора, които обучавате и възпитавате в тази ковачница на кадри за различни сфери от обществения живот. За Община Разград е гордост и успешното сътрудничество между местната власт и университетската общност. Убедени сме, че то ще продължи и ще е от полза за жителите на региона най-малко още 75 години! В тези трудни за обществото времена от сърце пожелавам на всички – на проф. Белоев, на преподавателите, на настоящите и бивши студенти – най-вече да сте здрави, с поглед в бъдещето и с устрема на младостта да достигате научни и образователни върхове, да бъдете стожер на мъдростта и знанието! ”

Г-н Бояджиев получи от ректора на Русенския университет плакет по повод юбилея.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе