Още 4 двойки ще получат финансово подпомагане от Община Разград за ин витро процедури

Заместник-кметът Руска Вътева откри и ръководи заседанието на Постоянната комисия за финансово подпомагане  на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми в Община Разград за разглеждане на заявленията за финансово подпомагане  на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми в Община Разград. То бе последното за тази година, на него бяха разгледали 4 заявления за подпомагане.

Те са подадени в нормативно указания срок до 25 ноември и отговарят на изискванията на Правилника за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Разград, приет от Общински съвет-Разград – установи седемчленната комисия. Тя взе решение за предоставяне на финансова подкрепа на четирите двойки. Съгласно Правилника средствата, които се отпускат, са в размер до 2500 лв.

YouTube

От началото на годината Комисията е одобрила 6 от общо 7 подадени заявления за финансово подпомагане за ин витро процедури. Средствата са за една процедура в рамките на текущата година и се дават срещу представена фактура за действително направен разход и медицински документ от специализирана клиника за извършена асистирана репродукция.

С финансовата подкрепа на общинския фонд „Ин витро“ през тази година са родени три бебета.

Инициативата за подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми се реализира в Разград от 2012 г., благодарение на това подпомагане са родени 11 деца.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе