Грамоти и „История на българщината“ за лекоатлетите, донесли слава и 26 златни медала на Лудогорието

Заместник-кметът на Община Разград Руска Вътева се срещна с петима от най-изявените състезатели по лека атлетика от СКЛА “Лудогорец“ и техния треньор Красен Цонев.

От името на Кмета Денчо Бояджиев тя им връчи грамоти и алманах „История на българщината“ с пожелание за още по-големи успехи в спорта и живота.

YouTube

Димана Захариева, Владислав Димитров, Лъчезар Вълчев, Христофор Божанов, Момчил Янков и треньорът им разказаха за постиженията си през годината и за труда, който полагат в тренировките. Лекоатлетите споделиха, че за тренировки за хвърляне на диск и гюлле, както и за скокове пътуват до Русе, тъй като в спортните бази в Разград такива сектори няма. Г-жа Вътева изрази най-доброто желание на ръководството на Община Разград да окаже съдействие за разрешаване на този проблем. В тази насока се проучват възможностите, като сред тях е изграждане на сектор за скокове в двора на ОУ“Васил Левски“.

Треньорът Красен Цонев предложи и други идеи и изрази надежда, че този проблем ще бъде разрешен скоро, тъй като по този начин талантливото поколение лекоатлети ще има възможност да провежда по-пълноценни тренировки и да носи още повече слава на Разград. По думите му и в момента разградският клуб с 26 златни медала през годината е с най-много отличия сред останалите български клубове.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе