За седмица 91 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в Разград

Снимка: Данче Бозаджиева

91 търговски обекта в Разград са проверени от 2 до 8 декември при съвместни инспекции на служители на Община Разград и ОДМВР-Разград.

В изпълнение на Решение №ОМП-023/27.11.2020г. на Областен кризисен щаб за борба с коронавируса в област Разград всеки ден съвместните екипи извършват проверки в търговски обекти в града относно спазване на противоепидемичните мерки, предвидени в заповеди №№ РД-677/25.11.2020 и РД-675/25.11.2020 г. на Министъра на здравеопазването.

YouTube

В проверките участват експерти от отделите „Опазване на обществения ред“ и „Икономически дейности“ в Община Разград. Проверките на полицейските и общинските служители продължават между 2 и 3 часа. Констатациите в периода 2-8 декември са, че противоепидемичните мерки се спазват, не са установени нарушения нито сред собствениците и работещите в търговските обекти относно режима на работа на обектите, нито сред клиентите относно социалната дистанция и носенето на предпазни маски. Проверявани са: магазини за хранителни стоки, аптеки, магазини за дрехи и промишлени стоки, заведения за обществено хранене, игрални зали, павилиони за цветя, магазини от типа „За 1 лев“, хотели и други.

В правомощията на проверяващите служители влиза издаване на предписания, на актове за установени нарушения и впоследствие на наказателни постановления.

Проверките по време на извънредната епидемична обстановка продължават, информация за резултатите от тях се предоставя на Областния кризисен щаб.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе