Деца на загинали и пострадали полицаи и пожарникари ще получат коледни подаръци

За поредна година Министерството на вътрешните работи получи подкрепата на „Технополис“ и „Билла България“ за благотворителната инициатива за децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари. В дни на криза партньорството с двете вериги изпълва със смисъл идеята, че заедно имаме силата да превъзмогнем изпитанията, пред които ни изправиха обстоятелствата тази година.

Още от създаването на благотворителната кампания, неин верен поддръжник е Тодор Белчев – председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“. На кратка церемония днес той връчи на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски подготвените коледни изненади. Всяко едно от 86-те деца получава ваучер на стойност 1000 лева и подаръци, осигурени от „Технополис“ и „Практикер“. Кампанията на МВР получи отново и подкрепата и на „Билла – България“, които дариха 86 ваучера, всеки на стойност 150 лева.

YouTube

Министър Терзийски отправи искрени благодарности за безкористните жестове на приятелство и солидарност, оказвани през годините към Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. Те са израз както на грижа за децата, така и на уважение и признание към колегите, които загубихме.

Поради обстановка, в която ни постави пандемията, традиционното за кампанията коледно тържество тази година не се състоя и децата нямаха възможност лично да получат подаръците си. Министерството на вътрешните работи ще организира изпращането на коледните изненади, подготвени от „Технополис“ и „Билла – България“, за да може те да стигнат до всички тях.

В 17-ото коледно издание на благотворителната кампания участват 86 деца от цялата страна – София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен.

Благодарение на дарителите, които ни подкрепиха през 2020 година, от благотворителната кампания на министерството 86 деца получиха по 1000 лева за Коледа. По случай пролетните празници за тях бяха осигурени по 300 лева. По традиция част от набраните средства бяха заделени за завършващите средното си образование – на зрелостниците бяха преведени по 700 лева. Същата сума получиха и всички деца за началото на учебната 2020/2021 година.

Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе