„Българската Коледа“ осигури апаратура за малките пациенти в Разград

Разградската областна болница „Св. Иван Рилски“ получи като дарение от благотворителната инициатива „Българската Коледа“ апаратура за малките си пациенти. От сряда Детското отделение в здравното заведение разполага с апарат за функционално изследване на дишането. Той ще бъде полезен за деца над 7-годишна възраст, а 80 на сто от лежащите в звеното имат белодробни заболявания – пневмонии, бронхити, информира д-р Петър Тодоров, началник на Нервно отделение, който временно пое директорския пост, след като титулярят д-р Гечо Жеков се зарази с коронавирус.

Апаратурата позволява по-бърза диагностика. Досега нямахме подобен уред, изследването ставаше чрез взимане на кръв, което обаче допълнително забавяше поставянето на диагнозите.

YouTube

Това не е първото дарение, което областното здравно заведение получава по линия на „Българската Коледа“. Преди години благодарение на събраните благотворително средства медиците се сдобиха и с ехограф.

Темата на националната кампания тази година е „Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе