Треньор и две деца от школата на Лудогорец представиха България на „Футбол за приятелството“ 2020

Възпитаниците на Лудогорец Николай Николов (в ляво на снимката) и Максим Маринов (в дясно на снимката), водени от треньора Димитър Стойков, представиха България в тазгодишното издание на международната детска програма „Football for friendship“. Основната цел на събитието е чрез футбола да насочи младите към по-здравословен начин на живот и да развива важни ценности като приятелство, равнопоставеност, честност, мир, победа.

Всяка година международният детски форум обединява деца от над 211 държави от целия свят с идеята чрез футбола да създаде приятелство помежду им. Тази година изданието се проведе изцяло онлайн поради епидемията от коронавирус. За провеждането на детския форум бе създадена специална платформа, на която да се осъществят всички събития и футболни игри. Възпитаниците на Лудогорец, родени 2008г., се представиха много успешно, като Николай Николов се нареди на 16-о място от над 250 участници.

Една от основните идеи  на тазгодишното издание бе поставянето на световен рекорд за Гинес за най-много  онлайн участници на тема футбол. Изненада за децата бе  виртуалната им среща с легендата Роберто Карлос. Бившият бразилски национал отговори на въпроси на малките футболисти и сподели истории от своята славна кариера.

Въпреки сложната обстановка тази година, международният детски форум успя да осъществи своите цели – много нови запознанства, поставяне на световен рекорд и незабравими моменти за всички деца.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе