Кубратските емпатисти: Най-хубавото украшение у човека е неговата доброта

От секретаря на кубратската комисия д-р Нади Карагьозова научаваме, че тази година емпатистите (доброволческият отряд) към местната комисия изпращат най-тихия декември, който по традиция преминава доста шумно и с поредица от коледни сбирки, в които емпатистите отчитат хубавото и лошото от отиващата си година.

„Няма тропане на детски крачета“,  ми сподели тези дни и колежка от първия етаж. Тази година, светът преживява своя мълчалив и мъчителен преход в борбата с короновируса, който постави живота ни изцяло онлайн. Такива бяха и срещите ни – онлайн, кратки, но съдържателни. Темата преобладаваше в чуванията ни – какво се случва, какво произтича от това, как да свикнем да живеем с него, толкова ли е страшен и какви уроци трябва да усвоим по време на вирусната криза.

YouTube

С темата бяха свързани и онлайн инициативите ни. Подкрепихме лекарите, учителите, коментирахме  анонимните хора с добри сърца, които показаха своята добра постъпка, коментирахме постъпката на баба Надие от Исперих, която стана големият герой в Лудогорието, дарила своята пенсия, и мн. други добри постъпки. Тази година не украсихме  стаята, която емпатистите кръстиха „Дядовата ръкавичка“, но украсихме виртуално елхата и я закичихме с най-позитивните послания и пожелания за здраве, любов, късмет, оптимизъм, вдъхновение и др., които създават не само коледен и празничен дух, но и  правят общуването между хората искрено и топло.

Когато миналата година емпатистите кръстиха превантивната си програма „Повече заедно“, то през годината разбраха още веднъж, че заедно е необходима категория не само по време на криза и че най-хубавото украшение у човека е неговата ДОБРОТА!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе