Ученици от ПГИ „Робер Шуман“ получиха лаптопи и стипендии в навечерието на Коледа

В последния учебен ден преди коледната ваканция в Професионална гимназия по икономика „Робер Шуман“ гр. Разград бяха връчени лаптопи и интернет флашки на ученици, които имат затруднения  с включването в дистанционната форма на обучение.  Устройствата бяха раздадени от директора на ПГИ „Робер Шуман“ инж. Христина Панчева.

Лаптопите са закупени чрез субсидия, отпусната от Министерството на образованието, и са предназначени за ученици и преподаватели, които нямат възможност да се включат в онлайн обучението. Предоставени са 8 устройства за възпитаници на гимназията и 2 устройства за техни преподаватели. Това сподели директорът на гимназията.

YouTube

Лаптопите са разпределени след предварителна информация, събрана от класните ръководители. От този момент няма ученик на гимназията, който да не е включен в дистанционното обучение.

Отпусната е и субсидия за закупуване на всички необходими дезинфекционни средства за гимназията. С останалата част от сумата се предоставят флашки за интернет на лаптопите, тъй като има места в областта без добра връзка с интернет. Учениците ще могат да използват предоставените им лаптопи за срок от 6 месеца, независимо дали обучението ще продължи в електронна среда, или те ще върнат в клас.

В навечерието на Коледа гимназията отпуска и еднократни стипендии на 11 ученици в затруднено финансово положение. Стипендиите бяха връчени на състоялото се днес събитие.

Стипендия за активно участие в онлайн обучението и отличен успех бе връчена на Мила Иванова от 12. в клас.

От бюджета на гимназията са закупени и 25 лаптопа и 11 мултимедии за оборудване на кабинетите. По този начин училището е в готовност и за комбинирана форма на обучение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе