Близо 2,5 млн. лични документа са издадени в страната през тази година

Работното време на всички звена „Български документи за самоличност“ в страната на 31 декември остава непроменено – до 17.30 часа

В последния работен ден на 2020 г. работното време на всички звена „Български документи за самоличност“ на територията на цялата страна остава непроменено. На 31 декември в София гражданите могат да подават заявления или да получат готовите си документи от 7.00 до 17.30 часа, а в останалите градове – от 8.30 до 17.30 часа.

През 2020 г. са издадени почти 2,5 милиона лични документа на български граждани. Толкова се очаква да бъдат подменени и през следващата 2021 г. С оглед запазване на здравето на хората в условията на пандемия бе взето решението за удължаване на документите за самоличност. Срокът на валидност на личните карти, който изтича до 31.01.2021 г. е удължен с шест месеца, считано от датата на изтичане на срока, посочен в съответния документ. Това не е пречка гражданите да подменят документите си преди изтичането на удължения срок. Традиционно, звената „Български документи за самоличност“ в София са най-натоварени, но като цяло не се наблюдава напрежение и прекалено голям наплив. Обслужването на граждани на гишетата се извършва в рамките на работния ден.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе