Николай Антонов – Таланта от Разград, за когото българският спорт забрави

Снимка: Sportal

С минимални доходи и без работа живее световният шампион в спринта на 200 метра Николай Антонов-Таланта. Легендарният лекоатлет продължава да има сериозни финансови проблеми, но е щастлив от най-голямата победа в живота си – отказването на алкохола и наркотиците, информира Sportal.

От 2 години и 10 месеца Таланта е чист и се чувства прероден, след като успя да се откаже от пороците, заради които можеше дори да загуби живота си. След оттеглянето си от спорта Антонов преживя серия от трудни моменти, като на два пъти дори стигна до опит за самоубийство, беше арестуван и за кражба. Сега той живее втори живот и е истински щастлив въпреки материалните си проблеми.

YouTube

„Нямам пари и работа, но не се предавам. Имам си проблеми, но най-важното е, че съм чист и здрав. Отказването от алкохола и наркотиците е по-ценно от световната ми титла.“, казва Таланта.

За най-бързия бял мъж на планетата място в българската лека атлетика няма. Таланта се надява да започне работа в някоя школа, но до момента не получава подобен шанс. След края на кариерата си той претърпява няколко операции, има проблеми с крака и не може да упражнява тежка физическа дейност.

„Надявам се да имам постоянен доход и опитвам различни варианти, но засега нямам голям успех. Не мога да вдигам тежко и не ставам за физическа работа в строителството например. Мога евентуално да работя като шофьор, но имам глоба на мое име, която първо трябва да се плати, а аз нямам тази възможност.“

Снимка: Sportal

В момента 52-годишният Антонов живее в родния си Разград заедно с майка си. Единственият му сигурен доход е инвалидната пенсия, която от тази година е в размер на около 400 лева.

„Оправям се – казва Таланта. – Градът и районът ни са много бедни. Няма работа, но и разходите са по-малки. Бях за няколко месеца в София на квартира в Студентски град, но не успях да си намеря работа и се прибрах в Разград. Нямаше как повече да плащам наема.“

Антонов няма голям късмет и в любовта. Той има дъщеря, но от дълги години е разделен с майката на детето си. В последните години преживява две връзки, но и те се оказват неуспешни.

Една от неговите мечти е да има собствен дом. Антонов разполага с местенце край София от няколко декара. „Достатъчно ми е да имам някоя сглобяема къщичка, те не са толкова скъпи“, казва шампионът, за когото никой в българския спорт не се сеща.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе