Община Разград продължава дейностите по почистването на коритото на река Бели Лом

Снимка: Община Разград

Община Разград продължава почистването на коритото на река Бели Лом в границите на Разград и Ушинци – съобщи заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев.

В областния град тази дейност стартира през лятото на миналата 2020 година. Настоящият втори етап включва действия по разчистване на коритото на реката от литорасли и дребноразмерна растителност в района от Автогарата по ПГИ“Робер Шуман“ в Разград. Отстранената саморасла растителност се раздробява на място с мулчер. Успоредно с това работниците от Общинско предприятие „Паркстрой“ разчистват и отпадъци от различен характер и обем, изхвърлени в коритото на реката.

Тече  подготовка на почистването на скатовете от наслоените наноси с оглед превенция и предотвратяване на щети от прииждане на вода при по-големи валежи. Части от северния скат, до който има достъп, вече са обходени и почистени от бобкат.  При подобряване на атмосферните условия ще започне почистването и на южния скат.

Междувременно продължава и работата по почистване на коритото на река Бели Лом и в границите на село Ушинци. Там също с оглед превенция от наводнения се чисти едра и дребна растителност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе