Видео урок на тема „Безопасен интернет“ сподели МКБППМН-Кубрат с учители, родители и ученици

Темата поддържа постоянна актуалност по много причини. Все повече работната и учебната дейност се осъществява в дигиталната среда,  особено от година насам поради короновирусната пандемия.  По темата се говори много, тъй като софтуерната политика се развива с бързи темпове. Колкото ползи, толкова и вреди  отчитат експертите от  прекомерното използване на дигиталната техника от години насам.

Темата е подходяща за дискусия по всяко време – в часа на класa, у дома, в извънкласните дейности, защото буди много въпроси – как и къде в интернет пространството е най-безопасно, за какво трябва да се съблюдава, когато се използват социалните мрежи и различните приложения, които са винаги голямо предизвикателство за всяко дете и юноша, къде са най-големите уловки и капани. Защо видео игрите нареждат геймърите в класацията на съвременните психологически разстройства, видео урокът отделя специално място.

YouTube

Разглеждането на тема по случай международния ден за безопасен интернет -11 февруари не е достатъчно. Необходимостта от постоянна превенция по темата я прави чувствителна и уязвима, защото най-малките потребители нямат достатъчно умения за безопасно ползване.

Видео урокът е предоставен от партньорите на МКБППМН-Кубрат, Национален форум моето дете и Превантивно-информационен център по наркотични вещества-Хасково. Авторите на видео-урока Мариана Йорданова (социален педагог, създател и ръководител на образователния форум „Моето дете“) и нейната дъщеря Ева (служител в информационния център) са обработили много полезна информация с нагледен материал, която е прави лесно за възприемане, обработване и запомняне.

Изграждането на умения за безопасно сърфиране преминава през добра информираност и образованост по темата.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе