Разградската поетеса Нурдан Чете представи две нови стихосбирки

Разградската поетеса Нурдан Чете представи своите две стихосбирки „Една капка вода” /написана на турски език/ и „Всичко в кълбо” /на български език/. Успоредно с презентацията на творбите, бе открита и изложбата на картини от художниците Теодор Даскалов и Орхан Исмаил, направили оформлението на двете стихосбирки. Областният управител Гюнай Хюсмен направи лично дарение за каузата на разградската поетеса  да помогне на родното си село Трескавец. 

YouTube

„Познавам Нурдан отдавна. Тя е човек с положителна енергия, тази енергия просто изригва от нея, като вулкан. Аз съм очарован от това, което чух тази вечер. Не знаех за този неин талант и съм възхитен”, заяви областният управител.

Нурдан Чете разказа каква е творческата история на нейните произведения. Тя призна, че чрез изразените в стиховете емоции намира път към мъдростта. Сподели, че вдъхновението идва при нея понякога на български език, друг път – на турски, но винаги носи със себе си естетически прозрения.

Чете обяви, че средствата от продажбата на двете книги ще дари на сдружение „Трескавец 2020”, чиято цел е да подкрепя идеи и каузи за развитие на селото.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе