Празник в ОУ „Никола Икономов“ за бъдещи първокласници

ОУ „Никола Икономов“ в Разград отвори врати в съботния ден за децата, които следващата учебна година ще бъдат в първи клас, а също така и за техните родители. Разделени по групи и разпределени в посетителски часове заради противоепидемичните мерки, бъдещите първокласници имаха възможност да видят, разгледат и опознаят своя нов дом на знанието и просветата, който ще прекрачат на 15 септември.

Децата с невероятен  интерес се  разходиха  из училището,  седнаха на  учебните  чинове, разгледаха класните стаи и кабинети, а техните родители научиха подробности за провеждания в училището модерен учебен процес.

YouTube

За да добият представа за вълшебния свят на знанието, в който те ще учат, пеят,  танцуват, рисуват и творят, растат и се развиват, малчуганите посетиха шест тематични ателиета – в „Сръчни ръчички за радост на всички“  те изобретиха обемно хартиено сърце и  получиха ценни наставления и материали, с които да си направят гривни и сувенири от мъниста за спомен.

В „Знайко-многознайко“ видяха Слънчевата система, опити с магнити и как може да бъде произведено електричество от… плодове и зеленчуци. В „Планетата на вълшебни кътчета“ се потопиха в природните зони и техните обитатели, редиха интерактивен тематичен пъзел и опознаваха света, а вихърът на „Арам зам зам“ ги освежи и разведри.

„Еко ехо“ ги пренесе в тайнството на природните науки, в здравословния и природосъобразен начин на живот, в екологичната проблематика, в магията на химичните елементи.

Ателието по информационни технологии предложи на децата нова изненада – вълшебство от IT забавления и среща с гости от друга… представяш ли си, алтернативна реалност – истинска атракция. Пред малките гости и техните родители бе презентирано и направлението „Хореография“ в училище, което ще провокира  младите хора към физическа активност, съхраняване на самобитността и красотата на танца и духа.

В ателието „Вкусотийки“ бъдещите ученици видяха пирографи, дървена посуда и множество произведения на бита, изработени от настоящите възпитаници на учебното заведение, а после вкусно похапнаха от предвидената за тях от домакините празнична почерпка.

Освен че надзърнаха в модерните класни стаи и функционално обзаведените и  оборудвани кабинети, малките гости на „Никола Икономов“ си припомниха правилата за движение, запознаха се с директора на училището Димитър Петров и бъдещите си учители, които ги очакват с нетърпение, за да ги дарят с грижовност, внимание и много обич.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе