17 550 дози от ваксината на Pfizer/BioNtech пристигнаха у нас

Днес у нас бяха доставени още 17 550 дози от ваксината срещу COVID-19 на производителя Pfaiser/BioNtech, съобщават от Министерството на здравеоапзването.

Отсега нататък България ще получава ваксини всяка седмица, съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

YouTube

През февруари се очаква в сраната ни да бъдат доставени общо 83 хил. дози от ваксината на Pfaiser/BioNtech. През март количествата ще се увеличат и ще получим около 104 хиляди дози.

Доставки ще има и на ваксината срещу COVID-19 на производителя MODERNA. Следващата доставка ще бъде с 2 хил. дози по-малко от предвидените 8 хил., като  количествата ще бъдат компенсирани в рамките на месеца.

До края на февруари по предварителна информация ще бъдат доставени и около 260 хил.  дози от одобрената в края на миналата седмица трета ваксина – тази на AstraZeneca.

Продуктовата информация – кратка характеристика и листовка за пациента – ще бъде публикувана на интернет страниците на Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по лекарствата.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе