Петокласници от Разград с участие в конкурса „Космонавтика 2021“

Момчетата и момичетата са от V б. и V г. класове на ОУ „Васил Левски“-Разград участваха в конкурса „Космонавтика 2021“ със свои проекти за Слънчевата система.

Два клипа, създадени от Богомил Първанов и Еюб Еюбов , презентации с автори – Радост Цветкова, Теодор Христов, Цветомира Стойкова и Ивета Радева,макети – Николай Григоров. Гергана Младенова, Деян Янков, Илкай Ислямов, Йовко Йорданов, Кристиян Димитров, Михаела Гергова, Раян Куцоров, Себастиян Младенов, плакати – Беркай Нуриев и Себахат Бейти, и рисунки на Валентина Станчева, Виктор Николов, Христина Тодорова,Севинч Алтаева, Мерлин Ариф, Мелен Сабриев, Есра Мустафа представиха училището в състезанието за млади астрофизици.

YouTube

Клипът „Валсът на планетите“ показва авторските проекти на учениците. Преподавателката Петя Христова благодари на своите възпитаници и ги насърчава да търсят и откриват нови предизвикателства в света на природата. Проектът е част от инициативите в ОУ „Васил Левски“, насочени към засилено изучаване на природните науки и въвеждането на модерни образователни практики в STEAM дисциплините.

Образователният хъб „Планетарен и информационен център по астронавтика“ е създаден в София от Асен Матеев, преподавател по информационни технологии. На фестивала на науката в София през септември 2020 година центърът получи Специалната награда на Британския съвет в България.

Момчетата и момичетата са от пети „б“ и пети „г“ класове. Те са участвали в конкурса КОСМОНАВТИКА 2021 със свои проекти…

Posted by ОУ "Васил Левски" – гр. Разград on Wednesday, February 3, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе