Резултати от три вида теста за коронавирус ще бъдат признавани при влизане в Швеция

Във връзка с изискването за предоставяне на документ за отрицателен тест за коронавирус, което влиза в сила от утре в Швеция, местните власти уточняват, че ще признават резултати от три вида теста – PCR, бързи антигенни тестове, както и LAMP тестове. Те трябва да бъдат направени не по-късно от 48 часа преди влизането на територията на страната.

Сертификатите следва да са издадени на английски, шведски, датски или норвежки език и да включват имена по документа за самоличност, ден и час на теста, метод, по който е направен, както и данни за издаващата институция.

Швеция въвежда изискване за задължителен PCR тест при влизане в страната

Изключения се предвиждат за хора на възраст под 18 години, за граждани със статут на постоянно пребиваване в Швеция, за заетите в транспортния сектор, спортните състезатели и сезонните работници.

Повече информация за новите условия за влизане в Швеция е публикувана на следния линк: https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Sweden

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Швеция на телефони +46 8 20 25 27, +46 8 723 09 38.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе