Две деца от Разградско с награди от конкурс „Влажните зони и водата“

РИОСВ – Русе излъчи победители в конкурса за проект на пощенска марка/ магнит по повод Световния ден на влажните зони – 2 февруари. Надпреварата се проведе под надслов „Влажните зони и водата“. До предварително обявения срок в инспекцията са постъпили 97 проекта на ученици от начален курс на обучение от Русе, Разград и Силистра. Макар, че конкурсът е с регионален характер, интерес към него са проявили възпитаниците на ДГ „Велентина Терешкова“ – с. Ярджиловци, обл. Перник. За поощряване на младите художници инспекцията ще предостави на детското заведение информационно-образователни материали, свързани с биологичното разнообразие на контролираната територия. 

Екип на екоинспекцията, в който се включиха специалисти по биологично разнообразие внимателно оцени предложените проекти, като допусна тези, които изобразяват местни животински и растителни видове. Макар, че на територията на РИОСВ-Русе има влажни зони с национално значение като Рибарници Мечка, Калимок, Остров Пожарево и Гарвански блата, предпочетената, а може би най-добре познатата на децата  влажна  зона е резерватът „Сребърна“.

YouTube

Победителите в конкурса ще получат грамоти и предметни награди. За участниците от Русе – те ще ги очакват в Информационния център на  Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе (бул. „Придунавски“ № 20) след 12  февруари 2021 г., а останали отличени автори ще получат наградите си по пощата.

Проект на магнит:

I во място – Ерсай Самир Баки – ОУ „Васил Априлов“ гр. Исперих

 

Поощрителни награди:

Гюлер Годич – ОУ „Виделина“, с. Сейдол

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе