Две зарядни станции за електромобили работят от днес в Разград

Две зарядни станции за електромобили работят от днес в Разград. Те бяха инсталирани от най-големия инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България Eldrive, която поддържа общо 210 точки за зареждане в страната. Зареждането от тези станции се извършва след регистрация в мобилното приложение Eldrive за IOS и Android, на интерактивна карта са отбелязани всички мобилни станции, които потребителите могат да използват. Може да се заяви и физически носител карта – RFID пластика – която също може да се използва за зареждане.

YouTube

Едната зарядна станция се намира на паркинга до Археологическия резерват „Абритус“. Тя е удобна за използване и от преминаващите туристи от съседна Румъния и други държави, в които този екологичен транспорт е развит. Докато изчакват зареждането на колите си, което отнема различно време в зависимост от батерията на колата, туристите ще имат възможност да разгледат Регионалния исторически музей, което ще способства и за популяризиране на културно-историческото наследство на Разград.

Втората станция е в централната част на града – на паркинга до Средношколското общежитие, времето за зареждане тук ще може да се използва за разходка в централната градска част.

И на двете зарядни станции има указания на български и английски език за начина на ползването им.

Инициативата за инсталиране на зарядни станции за електромобили е част от визията на общинското ръководство за подобряване на енергийната ефективност, облагородяване на градската среда, както и за подобряване на екологичните показатели на региона. Идеята е свързана и с тенденцията за развитие на електромобилността в Европа и в България през последните години. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе