И четвъртокласници от ОУ „Никола Икономов“ почетоха паметта на Васил Левски

С поредица инициативи през цялата седмица учениците от 4. б, в и г класове отбелязаха 148-годишнината от гибелта на Васил Левски и изразиха почитта си към делото му.

Децата си припомниха биографията на Апостола, рисуваха тематични рисунки, изработиха книжки, пяха песни, а в часовете по физическо възпитание и спорт участваха в състезанието „Лъвски скок“.

Второкласници от ОУ „Никола Икономов“ почетоха паметта на Васил Левски

За да покажат своята признателност към подвига на героя, учениците се включиха в класни рецитали, в които представиха пред съучениците си стихове, посветени на Апостола на свободата, научени наизуст и издекламирани с дикция и чувство.

Много изразително и с въодушевление децата рецитираха „Обесването на Васил Левски” на Христо Ботев, „Левски” на Дамян Дамянов, „И все Левски” на Блага Димитрова и много други.

Жури от педагози отличи и награди най-добрите участници в рециталите – Божана Десиславова, Моника Мирославова, Ралица Павлинова, Преслава Преславова от 4 „б“, Моника Йорданова, Тансел Хамил, Рая Радославова от 4 „в“, Цветина Красимирова и Елиф Танселова от 4 „г“ получиха специални подаръци за най-добро представяне в класните конкурси.

Организатори на седмицата, посветена на Дякона, бяха преподавателите Виолета Петрова, Мария Радева, Весела Русева, Нуртен Ферзуева, Искра Димитрова и Валентина Костадинова.

С поредица инициативи през цялата седмица учениците от 4 „б“, „в“ и „г“ класове отбелязаха 148-годишнината от гибелта на…

Posted by Основно Училище Никола Икономов on Thursday, February 11, 2021

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе