Ученици от ОУ „Васил Левски“-Разград засаждат бъдеще

Снимка: Wikipedia

360 саксийки със засадени в тях семенца на бъдещи дръвчета стоят подредени на прозорците в класните стаи на първи, втори, трети и четвърти клас на ОУ „Васил Левски“-Разград. Акцията е част от кампанията „Засаждаме бъдеще“ ,организирана от gorata.bg.

Училището получи като дарение от организаторите комплектите саксии от рециклирани материали, с етикет на който децата отбелязват вида дърво, което се очаква да пониквне от посетите там семена. Предоставени са семенца от дъб, явор, кестен, биотор, както и подробни указания за засаждането и грижата за малките дръвчета.

YouTube

Целта е да се даде възможност на хиляди деца да засадят и отгледат свое собствено дърво, за да станат част от кауза, посветена на Майката Земя. В инициативата, която датира от 2013 година вече са се включили 1 100 училища с над 200 хиляди докоснати детски сърца обясняват от gorata.bg.

В следващите месеци учениците сами ще се грижат за засятата от тях саксийка. Всяко дете ще получи указания какви грижи трябва да полага за да израстат кълновете и да могат да бъдат пресадени в естествени условия сред природата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе