В месеца на любовта, Добротата и Любовта влезе в класната стая на ученици от СУ „Христо Ботев“-Кубрат

Малчуганите от 2. в клас при СУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Бахтишен Османова посветиха два последователни часа по изобразително изкуство на тема „Моята приказка за добротата и любовта“. В първия час дискутираха за добротата и добрината, коментираха добрите постъпки, на които са били свидетели или извършили сами, опитаха се да очертаят профила на добрия човек, а през втория час вече думата имаха четката и боите. Изборът на темата не е случен, тя е част от превантивно-образователната програма на местната комисия „Ценности и добродетели“, която беше представена на партньорска срещи с класните ръководители в началото на учебната 2020/2021година, а класът един от първите, заявили доброволчество в разпространението на добротата, защото вярват, че „добрият човек“ върши чудеса и всички трябва да усвоим този толкова ценен житейски урок.

YouTube

Уважение към близките, обич и сплотеност в семейството, грижи към природата, оказване на помощ към малки и беззащитни животни ясно се открои в детските рисунки, които рисуваха с желание и замах.

„Да бъдем добри към себе си, към близките си, към животните, към природата и да учим и другите на това“ е основното послание в детските рисунки. 

Като истински посланици на доброто, напълно заслужено извоюваха специален сертификат „Посланици но доброто“ издаден от МКБППМН-Кубрат, а класният им ръководител беше уважен с грамота „Добър партньор“.

Предстоят още инициативи по темата и от други класове, подкрепили основната идея, заложена в превантивната програма на местната комисия – противодействие на всякакви форми на насилие и агресия в училище чрез творчество и формиране на  позитивни нагласи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе