От новата беседка на „Странджа“ и жк „Орел“ започна поставянето на градска украса за Баба Марта

Служители на Общинско предприятие „Паркстрой“ започнаха поставяне на градска украса в Разград за традиционния български празник Баба Марта.

В червено-бели цветове вече са „облечени“ няколко дървета в южния парк в жк „Орел“, както и до новопоставената беседка до кръстовището на ул. „Странджа“ и ул. „Велес“. Беседката е реновирана, тя бе премахната от предходното си местонахождение вследствие на множество сигнали от живеещи наблизо граждани за нарушаване на спокойствието им в късните часове на денонощието, на новото си място обновената беседка бе поставена вчера по искане на жителите на съседните улици, той като в този район няма подобни съоръжения. Предстои около беседката да бъдат засадени и цветна леха и храстовидна растителност.

Като част от първомартенската украса по по-високите части от дърветата ще бъдат поставени и мартеници.

Подобна украса ще има и по ул. „Васил Левски“ и в градинката до прокуратурата.

Наситена с първомартенска украса ще е и в централната градска част. До паметника на Майстор Манол ще бъдат поставени фигури на Пижо и Пенда, изработени от художника Теодор Даскалов, те ще са обградени от украсени с мартеници дървета.

Мартеници ще се поставят и по Дървото на Европа срещу Съдебната палата, а мостът до Поликлиниката вместо с коледни светлини ще светне в червено-бяла украса. Светещи мартеници ще има и пред сградата на Община Разград. Бяла лястовица ще кацне на червено-бяла арка в градинката до Часовниковата кула.

В продължение на добрата традиция за сътрудничество между ОП“Паркстрой“ и ЦПЛР Център за работа с деца в четвъртък и възпитаниците на школата по изобразително изкуство с ръководител Цветомира Петрова ще се включат със свои творби в украсяването на града за Баба Марта. От 14,00 ч. на 25 март те ще украсят с изработени от тях мартеници Дървото на Европа и пространството около фигурите на Пижо и Пенда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе