Тържество на площада, рокерско шествие и отворен музей на Трети март в Разград

Снимка: Данче Бозаджиева

На празничния Трети март музейните обекти в Архитектурен резерват „Абритус“ – Интерактивния музей и археологическата експозиция „Абритус“ – ще бъдат отворени за посетители с работно време 10,00 – 17,00 ч. Инициативата на Регионален исторически музей е част от събитията в Разград, посветени на Националния празник на Република България.

Тържествената проява на площад „Възраждане“ е с начален час 11,30 ч. Тя ще започне с издигане на националното знаме от двама от новите носители на званието „Почетен гражданин на Разград“ – д-р Ангелина Миткова и Кънчо Върбанов.

YouTube

В празничната програма участват Капански ансамбъл-Разград и тромпетистът от Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ Илия Рибицов.

Слово за 143-тата годишнина от Освобождението на България ще произнесе Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев.

След това ще бъдат поднесени венци и цветя пред Мавзолея-костница и пред Войнишкия паметник.

След края на тържествената част от площад „Възраждане“ към Руския паметник край село Езерче, където  се е провело първото сражение между руските и турските войски през Освободителната война, потеглят в рокерско шествие под надслов „Паметта на поколенията“ мотористи от клубовете „Лудогорски братя“ и „Нощни ездачи“.

Програмата за Трети март е съобразена с мерките, наложени във връзка с извънредната епидемична обстановка. Тържеството на площада ще се излъчва онлайн на официалната фейсбук страница на Община Разград и по телевизия „Кис 13“, както и по Общинско радио Разград.

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе