Продължава Националната благотворителна кампания „Заедно срещу COVID-19“

Снимка: ВМА

Във връзка с драстичното повишаване броя на заразените с коронавирус и с непрекъснато нарастващите нужди както на лечебните заведения, така и на хилядите, засегнати от пандемията, Българският Червен кръст продължава Националната благотворителна кампания „Заедно срещу COVID-19“.

От началото на м. март 2020 г. до момента организацията не е спирала да подпомага държавата, здравните заведения и всички хора, засегнати от пандемията. Благодарение на дарителите и на над 6000 доброволци на БЧК:

YouTube

  • 105 448 пострадали от COVID-19 получиха хранителни пакети;
  • близо 700 000 души се информираха за превенция;
  • консултираха се 9 915 нуждаещи се от психосоциална и емоционална подкрепа;
  • медиците на първа линия получиха 3 200 000 лични предпазни средства (маски, ръкавици, защитно облекло, дезинфектанти и др.);
  • осигуриха се за десетки болници респиратори, UVC лампи, устройства за дистанционен мониторинг, подвижен рентген, електромоторни легла, тестове и консумативи за тях, медикаменти, матраци, одеала, хигиенни продукти и др.;

Българският Червен кръст твърдо вярва, че една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите. Затова се обръщат към гражданите и бизнеса да обединят отново усилията си в борбата с COVID-19. Защото само заедно можем да се справим.

Подкрепете:

  • чрез SMS на номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори;
  • рез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg и по банков път.

Можете да помогнете и с материални дарения – лични предпазни средства, консумативи, медицинска апаратура и др.

БЧК призовава за стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и за информирано и отговорно решение за ваксиниране. Защото: Най-добрата защита срещу коронавируса сме самите ние и никой не е в безопасност, докато всички останали не са!

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе