Измама за близо 140 000 лева разкриха служители на „Икономическа полиция” в Разград

Снимка: ОДМВР - Разград

Криминално проявен мъж е задържан за измама, извършена в периода от април 2018 г. до 12 май 2020 г. Съпричастността му към извършеното престъпление е установена след оперативно-издирвателни действия, предприети след подаден сигнал в полицията от 43-годишна жена от Разград, потърпевша от деянието.

Снимка: ОДМВР – Разград

YouTube

34-годишният извършител е установен и задържан в Севлиево. При извършени на 25 март 2021 г. претърсвания в жилището му и в два автомобила са открити и иззети множество документи, мобилни телефони, СИМ-карти и пластики. Според събраните до момента доказателства, мъжът заблудил потърпевшата, че се намира в интимна връзка с него. През това време многократно се възползвал от финансови средства, които тя му предоставяла чрез банкови и пощенски преводи за „адвокатски хонорари, съдебни разноски, откупуване на СИМ-карти с нейни голи снимки” и прочие. В резултат на дълго поддържаната измама жената била завлечена с пари в размер на 134 хил. лв, 25 грама златни накити, мобилен телефон „Леново”, ваучери – всичко на обща стойност 136 000 лв.

Снимка: ОДМВР – Разград

Измамникът е привлечен като обвиняем и е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление.  Предстои внасяне на искане за „постоянно задържане под стража” в Районен съд – Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе