Започва акция на полицията в Разградско за контрол на пътно-транспортната обстановка

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението ще се проведе от 19.00 часа на 26.03.2021 г. до 19:00 часа на 31.03.2021г. на територията на област Разград.  Полицейската акция цели засилен контрол за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи.

От 01.01.2021 г. до 25.03.2021 г. пътно-транспортната обстановка на територията на ОДМВР – Разград бележи влошаване в сравнение със същия период на миналата година. През посочения период на 2021 г. са възникнали общо 111 ПТП, от които 21 тежки с 28 ранени, докато през 2020 г.  общият брой на възникналите ПТП е бил 86, от които 19 тежки с 1 загинал и 23 ранени.

Водачите ще бъдат проверявани за поведението им спрямо пешеходците на пътя, за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, спазване на скоростните режими, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство, неплатени глоби по ЗДвП и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“. Контролът за пешеходците е във връзка с правилното пресичане на пътното платно и спазването на светлинните сигнали на светофарните уредби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе