Осигуряват безопасното гласуване на вота в неделя

Днес е ден за размисъл. Край на предизборната кампания.

Милиони маски и хиляди литри дезинфектанти вече пристигнаха в училищата в страната. По възможност всяко училище трябва да осигури различни коридори за влизане и излизане и да следи за спазване на дистанция от 1,5 метра между чакащите. До секциите няма да бъдат допускани хора с грипоподобни симптоми.

Как да гласуваме с хартиена бюлетина?

Когато влезе в секцията, всеки гласоподавател може да избере в коя от двете тъмни стаички да подаде своя вот. Едната е за гласуване с машина, а другата – за подаване на хартиена бюлетина. Условието и при двете стаи тази година е да няма перде, което да бъде докосвано от всички избиратели – вместо това входът им да гледа към стена.

Вижте как да гласуваме машинно

До всяка машина за гласуване ще има гел, с който хората да дезинфекцират ръцете си преди и след докосване на картата и екрана.

Днес е ден за размисъл преди Парламентарни избори за 2021

Плексигласови прегради ще разделят членовете на комисията от избирателите. Преди да бъдат запечатани, класните стаи ще се дезинфекцират. Почистване ще се прави периодично през изборния ден.

Къде българите зад граница могат да гласуват?

От здравното министерство са осигурили над 3 милиона предпазни маски, 1,5 милиона ръкавици и над 42 000 литра дезинфектанти за ръце.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе