Днес е ден за размисъл преди Парламентарни избори за 2021

Днес е ден за размисъл преди парламентарните избори 2021 в неделя. По закон днес са забранени политическата агитация и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите.

Осигуряват безопасното гласуване на вота в неделя

YouTube

В днешния ден изборната администрация продължава да работи и да подготвя вота. Районните избирателни комисии предават на секционните всичко необходимо за изборният ден.

Денят за размисъл е работен за членовете на близо 12 000 назначени секционни комисии за районите, както и тези извън страната. Представителите на СИК получават по графици всички изборни книжа и материали, включително машините за гласуване и дезинфектанти.

Как да гласуваме с хартиена бюлетина?

Обособяват се тъмните стаички. Заради епидемичната обстановка в страната и празните училища, голяма част от задачите бяха свършени още в петък.

Изборните помещения се запечатват и охраната се поема от органите на реда.

Вижте как да гласуваме машинно

От 00.00 часа тази нощ всеки кмет на община решава дали да бъде въведена забрана за продажба на алкохол.

В надпреварата за народни представители се включват 6895 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции, има и независими кандидати. Общият брой на избирателите е 6 732 316 души.

Секциите в страната са малко под 12 хиляди, в почти 9400 от тях ще може да се гласува машинно. Ще се разкрият и секции в Covid отделенията в болниците. Секциите в чужбина ще са 467 – най-много в Германия, Турция, САЩ и Великобритания.

Къде българите зад граница могат да гласуват?

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе