Утре ще се проведе онлайн семинар на тема „Основни методи за присаждане при дървесните овощни видове“

Снимка: pixabay.com

Утре, 22 април ще се проведе онлайн семинар на тема „Основни методи за присаждане при дървесните овощни видове“ с начален час 10:30 ч.

Събитието се организира от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Кюстендил), Cup4us.agri.bg и Институт по земеделие – Кюстендил към Селскостопанска академия.

YouTube

По време на онлайн семинара участниците ще получат информация и ще видят нагледно основните методи за присаждане на дървесни овощни видове. Ще разберат кои са най-подходящите срокове за присаждане. Ще видят на практика как се извършва присаждането на дървесните овощни видове – на пъпка и на калем. Ще научат кога и как се извършва присаждането (окулирането) на пъпка и какви са необходимите материали за присаждане на овощни дървета.

Основните теми на информационния семинар са следните:

►  Подходящи срокове за присаждане;

►  Присаждане на пъпка – Т-образ и чип бъдинг;

►  Видове присаждане на калем – обикновена копулация, подобрена копулация, страничен зарез, под кора, на разцеп и кози крак.

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Линк за регистрация: https://forms.gle/h38S6pJQd9nDJY3x7

Линк за достъп: https://zoom.us/j/91534659175

ID за семинара: 915 346 591 75

За допълнителна информация и въпроси бихте могли да се свържете с г-жа Ивона Новакова (координатор на ТОО – Кюстендил на НССЗ), тел: 0887 856767, имейл: [email protected]  или с г-жа Борислава Борисова, тел.: 0882 533 853, имейл: [email protected]

Програма и покана за събитието може да видите тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе